Nejnovější
-
Jídlo
Lišejník – přírodní penicilin. Je dobrý na kašel a rýmu
Cítíte, že na vás, jak se říká, něco leze? Pak honem do lékárny pro lišejník. V období chřipek může být velkým pomocníkem.
-
Jídlo
Eleuterokoku se říká sibiřský ženšen. Podporuje odolnost organismu a přispívá k jeho regeneraci
Botanici obdivují pozoruhodný životní cyklus vytrvalého keře eleuterokoku. Ostatní ocení jeho schopnost podpořit fyzické i duševní zdraví, imunitu a dobré dýchání.
-
Jídlo
Divoká rýže je semenem vodní traviny. Hodí se k zelenině i do salátů
Divoká rýže vás může zaujmout neobvyklou chutí. Bývá často součástí vegetariánských směsí. Při kuchtění Při vaření je vhodné ji kombinovat s ostatními druhy rýže.
-
Jídlo
Mandlovým krémem můžete obohatit svůj jídelníček o lahodnou a nutričně bohatou potravinu
Znáte mandlový krém? Jestli ne, tak je to škoda, protože je opravdu velmi zdravý a navíc i velmi chutný.
-
Jídlo
Japonská specialita umeocet je nejen skvělým dochucovadlem. Má také detoxikační účinky
Umeocet vzniká jako vedlejší produkt při fermentaci švestiček umeboshi. Ty se nasolí a nechají se uschnout, poté se dají zkvasit do slaného nálevu, společně se shizo listy.
-
Jídlo
Pokud se nechcete vzdát sladkého, ale bílého cukru ano, zkuste sladidlo xylitol
Xylitol je sladidlo vhodné pro příznivce zdravého stravování i pro diabetiky. Obsahuje až o 40 procent méně kalorií než běžný cukr, přitom sladí i chutná stejně.
-
Jídlo
Ghí je trvanlivější a teplotně stabilnější než obyčejné máslo
Ghí je druh přepuštěného másla. Přepouštěním se z něj odstraní voda a mléčné bílkoviny – je proto vhodné i pro osoby trpící intolerancí na laktózu.
-
Jídlo
Voňavý hřebíček je dobrý na dýchací cesty. Pomáhá také proti parodontóze
Předvánoční čas se neobejde bez hřebíčku – ať už pečete perníčky, pracny nebo si chcete udělat svařené víno. A pokud vás trápí parodontóza, tak po něm sáhněte také.
-
Jídlo
Kurkuma krásně obarví a ovoní jídlo. Navíc v sobě skrývá řadu zdraví prospěšných látek
Kurkuma neboli indický šafrán je indické koření, které zdomácnělo i u nás. Jeho žlutou barvu s oblibou užívají kuchaři do indických jídel, tím se ale nemusíte omezovat...
-
Jídlo
Zázvor je plný vitamínů a minerálů. Využít ho můžete na čaj i jako koření
Je to už skutečně dávno, kdy přes Indický oceán a Jihočínské moře přivezli féničtí mořeplavci zázvor do Evropy. Dnes se pěstuje po celém světě.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Zdraví na lžíci
Kdo by nechtěl mít na talíři krásné, voňavé a zdravé jídlo… Dá to sice trochu práce a plánování, ale co bychom pro své zdraví neudělali.
Čas vysílání
pondělí, středa, čtvrtek 5:20, repríza 10:20 | Sever |
Další pořady
-
Příběhy slavných značek
Poslechněte si příběhy lidí, jejichž nápady či výrobky nás obklopují leckdy už sto let.