-
Datlový chlebíček
Datle bývaly spojené s vánočními svátky, ale dnes se dají koupit celoročně.
-
Kuřecí prsa se sweet chilli omáčkou
Rychlá příprava, příjemná chuť…
-
Hranolky s dipy
Rychlé, jedlé…
-
Slaný koláč se dvěma sýry
Dejte tam ricottu, ten druhý sýr si zvolte podle chuti…
-
Mrkvové řezy
Na rozdíl od mrkvové zmrzliny ze známého vtipu o zajíci chutnají skvěle.
-
Zeleninová polévka s nočky
Zeleninu kombinujte podle chuti…
-
Hovězí guláš s šiškami
Zkuste dát bramborovému těstu jiný tvar než klasické knedlíky.
-
Cuketové zelí s plněnými bramborovými knedlíky
Anebo s čímkoli jiným, můžete využít i mražený polotovar a cuketové zelí tomu dodá domácí „šmrnc“.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.