-
Sekaná svíčková
Nemusí to být vždycky to nejdražší maso, záleží na ochucení omáčky.
-
Grenadýrmarš s chutí Itálie
Základní kombinaci brambor a těstovin můžete různě ozvláštnit. Je to příležitost, jak zužitkovat zbytky.
-
Zeleninové karbanátky
Využijte zeleninu podle libosti, základem je zelenina kořenová.
-
Rajská dýňovka
Dýňová polévka zas trochu jinak.
-
Řezy s mákem a tvarohem
Náplni z tvarohu a máku se říkávalo „šiml“ – podle barvy koní.
-
Vepřové s kapustou
Nemusí být vepřové jen se zelím…
-
Jáhlové karbanátky
Neškodí vrátit se čas od času ke starobylým surovinám.
-
Chleba škvarkový
Škvarky můžete koupit, ale znáte to – domácí jsou domácí…
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.