-
Vepřové kostky se sušenými rajčaty
Sušená rajčata naložená v oleji mají intenzivnější chuť.
-
Sýrová pomazánka s mrkví a česnekem
O něco zdravější varianta klasické sýrové pomazánky.
-
Cuketový chlebíček s citronátem
Příjemně vláčný moučník.
-
Kuřecí guláš
Z kuřete se dá uvařit úplně všechno!
-
Bramborovodýňové placky
Můžete využít dýni máslovou nebo hokaido...
-
Krůtí maso marinované
Marináda dodá masu nevšední chuť.
-
Burger s opečenými bramborami
Nemusíte jít do fastfoodu...
-
Brambory zapečené s nivou
Málo surovin, velký efekt.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.