Nejnovější
-
Jídlo
Divizna nejen zkrášluje krajinu. Pomáhá třeba při nemocech horních cest dýchacích
Letos všechno rozkvetlo o měsíc dřív, a tak nastal už i čas divizen. Kdy je nejlepší kvítky trhat a k čemu jsou vlastně dobré?
-
Jídlo
Šeřík najde uplatnění nejen v kosmetice. Můžete s ním léčit i některé zdravotní neduhy
Šeřík se nejvíc rozvoní, když se šeří, proto tké dostal své jméno. Hojně se využívá v kosmetice. Nic vám ale nebrání, abyste si ze šeříku udělali čaj nebo sirup.
-
Jídlo
Jedinečnou chuť i zdraví prospěšné látky jasmínového čaje znali už ve staré Číně
Jasmín je doma v subtropickém Středomoří, ale i v našich podmínkách je vyhledávaným a oblíbeným keřem. Jeho květy nejen omamně voní – dá se z nich připravit i chutný čaj.
-
Jídlo
Chřest je lahodná pochoutka plná zdraví prospěšných látek
Česko bývalo chřestovou velmocí a snad i proto vznikl název chřest namísto řeckého asparagos. Chřest je v posledních letech znovu oblíbený a to je dobře.
-
Jídlo
Plánujete jarní očistnou kúru? Zkuste bylinku jménem Yucca Shidigera
Nezdravých lítek, které se nahromadily ve vašem těle, se můžeme zbavit pomocí byliny Yucca Shidigera.
-
Jídlo
Pampelišky jsou léčivé od kořene po květ. Využijte je pro jarní očistnou kúru
První jarní pampelišky určitě využijte. Mladé pampeliškové listy ještě neobsahují hořké „mléko“, a tak je můžeme přidat do jarních salátů nebo zeleninových polévek.
-
Jídlo
Pampeliška je zdravá od květu až po kořen
Možná o pampelišky jen okem zavadíte. Možná si i vzpomente, jak jste si z nich dělali píšťalky a věnečky. Tahle rostlinka ale dokáže léčit a napravovat neduhy v našem těle.
-
Jídlo
Bobkový list používají lidé od nepaměti. V kuchyni i jako léčivou bylinku
Bobkový list používají lidé od nepaměti. V kuchyni i jako léčivou bylinku. Staří Řekové považovali vavřín dokonce za posvátný. Kladli ho na hlavu třeba vítězům olympiád.
-
Jídlo
Neváhejte a sbírejte květy hlohu. Pomáhají na srdeční problémy
Málokdo ví, že by se měl na jaře vydat natrhat a usušit květy hlohu – jsou totiž skvělým pomocníkem při zdravotních problémech se srdcem.
-
Jídlo
Kaviár byl dřív symbolem bohatství a přepychu. Dnes už si ho pro zdraví můžete dopřát i vy
Kaviár v minulosti symbolizoval především bohatství a přepych. V současnosti je již dostupný všem, ale stále ho mnoho lidí opomíjí. Přitom je velmi zdravý.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Zdraví na lžíci
Kdo by nechtěl mít na talíři krásné, voňavé a zdravé jídlo… Dá to sice trochu práce a plánování, ale co bychom pro své zdraví neudělali.
Čas vysílání
pondělí, středa, čtvrtek 5:20, repríza 10:20 | Sever |
Další pořady
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.
-
Návraty do minulosti
Vojta Kotek připomíná významné osobnosti, události, objevy, vynálezy, technické novinky a stavby, které se pojí s naší historií.
-
Stretnutie
Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.