Nejnovější
-
Jídlo
Černá ředkev rozpustí hleny, likviduje kašel i zadní rýmu, navíc výborně chutná
Černá ředkev rozhodně patří mezi pozoruhodnou zeleninu. Je výrazně štiplavá a může zásadně prospět našemu zdraví.
-
Jídlo
Jste zimomřiví? Zahřát se můžete i vhodnými potravinami
Jakými potravinami se můžeme v nevlídném počasí zahřát? Doporučujeme vývar, hořčici, pohanku nebo skořici.
-
Jídlo
Pekingské zelí má dobrý vliv na trávení. Je vhodné i při redukční dietě
Základní rozdíl mezi čínským a pekingským zelím je ve struktuře rostliny – pekingské zelí vytváří hlávky, čínské zelí jsou volné listové, případně řapíkaté růžice.
-
Jídlo
Kukuřice je rostlinou Nového světa. K nám se ale dostala díky Romům
Kukuřice patří mezi obiloviny, stejně jako pšenice, ječmen či oves. Někdo ji zná jen z kina jako popcorn, ale škála jejího využití je samozřejmě mnohem pestřejší.
-
Jídlo
Brusinky pomáhají při problémech s močovými cestami. Užívat byste je ale měli střídmě
Je dobré občas si dopřát brusinkovou kúru, ale zase ne příliš často – dlouhodobé užívání brusinek totiž zatěžuje játra.
-
Jídlo
Tonkové boby mají léčivé vlastnosti. Působí také jako afrodisiakum a antidepresivum
Tonkové boby jsou semena stromu silovoně obecného. V minulosti bývaly tyto boby platidlem, nebo je lidé nosili jako amulet pro zdraví a štěstí.
-
Jídlo
Kedlubny byste měli zařadit do svého jídelníčku – jsou totiž velmi zdravé
Kedlubny jsou jednou z nejstarších košťálovin vůbec. Když se tzv. povedou, jsou křehké, jemné a máslové chuti. Přitom jsou také velmi zdravé.
-
Jídlo
Wakame je možné přidat třeba do salátu. Je výborným zdrojem chlorofylu a minerálů
Wakame je druh hnědé mořské řasy, která se pěstuje hlavně v Koreji a Japonsku. Správně ochucený salát wakame je skutečnou lahůdkou, která navíc prospívá i našemu zdraví.
-
Jídlo
Dýňová semínka jsou velmi kalorická. Přesto by měla patřit do našeho jídelníčku
Dýňová semínka jsou plná tuků, které jsou pro naše tělo velmi cenné. Navíc v sobě mají i spoustu zinku, omega-3 nenasycených mastných kyselin a dalších cenných látek.
-
Jídlo
Pastinák je neprávem opomíjenou zeleninou. Přitom je chutný i zdravý
Pastinák je zelenina opravdu starobylá. Naši předkové jej používali jako přílohu, stejně jako my dneska mrkev nebo brambory.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Zdraví na lžíci
Kdo by nechtěl mít na talíři krásné, voňavé a zdravé jídlo… Dá to sice trochu práce a plánování, ale co bychom pro své zdraví neudělali.
Čas vysílání
pondělí, středa, čtvrtek 5:20, repríza 10:20 | Sever |
Další pořady
-
Slavíci v krabici
Seriál mapující skoro šedesátiletou historii ankety popularity českých a slovenských hudebních interpretů.
-
Pochoutkový rok
Kulinární magazín, ve kterém soutěží vaše posluchačské recepty. Rok 2025 bude na sladko. Pochlubte se svým osvědčeným rodinným sladkým receptem a vyhrajte!