Česnek – zázrak pro naše zdraví a zabiják střevních parazitů

29. září 2021

Česnek obsahuje vitaminy A, B a C, vápník, selen, jód a další látky, kterými posiluje organismus. Podporuje hojení ran, dokonce snižuje krevní tlak, čistí cévy a v neposlední řadě ničí parazity ve střevech.

O tzv. vnitřních parazitech se v poslední době dost mluví. Zatímco veterináři s vnitřními parazity počítají, a také proti nim umí bojovat, klasická medicína parazity víceméně přehlíží, i když mohou být i u člověka příčinou mnoha nespecifikovaných potíží. Přitom s nimi můžeme údajně žít i dlouhá léta. A proto si dnes dáme česnek.

Česnek dobře detoxikuje, protože stimuluje činnost jater. Dokonce krev pročistí natolik, že se stává nepříjemná pro hmyz, jako jsou blechy nebo komáři.

V našich končinách je česnek samozřejmě oblíbeným kulinářským doplňkem, ale také nedílnou částí lidového léčitelství. Dokáže si poradit s bakteriemi, ale také viry nebo plísněmi, má i protizánětlivé účinky.

Dnes si připravíme česnekovo-cibulový nápoj proti vysokému tlaku a k pročištění trávicího ústrojí. Jak na to? Vezměte 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 deci vody a 4 lžíce medu. Česnek i cibuli oloupejte, rozkrájejte a vařte ¼ hodiny. Vývar přeceďte a přidejte med. Užívejte dvakrát denně polévkovou lžíci.

A nakonec jeden malý kulinářský tip. Zkuste stroužkem česneku vymazat mísu, ve které servírujete salát.

Spustit audio

Související