Nejnovější
-
Jídlo
Tajemství chuti Dubského perníku se ukrývá v rodinném receptu na perníkové koření
Příběh perníkářky Jitky Horčičkové z Dubí začíná u jejího dědečka. Ten totiž slíbil vnoučkovi perníkovou chaloupku. A protože ji nesehnal, nakonec mu ji upekl sám.
-
Tipy na výlet
Ollie ve Šluknově je víc než jen kavárna. Nabízí lidem prostor, aby se ve svém životě nezasekli
Kavárna Ollie otevřela ve Šluknově 19. prosince 2023. Jde přitom nejen o kavárnu, ale především o místo pro společné setkávání lidí různého věku.
-
Jídlo
Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, čebureky i holubce můžete ochutnat v Ústí nad Labem
V Ústí nad Labem začala fungovat nová prodejna, nabízející ručně vyráběné pelmeně, varenyky, chinkaly, čebureky i holubce. Provozují ji Vasyl a Tetiana Dyshelovi.
-
Jídlo
Ručně vyráběnou čokoládu můžete ochutnat v Ústí nad Labem
Václav Kozlík vyrábí v Ústí nad Labem čokoládu pátým rokem. Motivoval ho k tomu film o výrobě čokolády.
-
Jídlo
Zákazníci mi posílají fotky se sušeným masem z výletů, prozrazuje jeho výrobce, učitel češtiny
Ivan Rameš se k sušení masa dostal přes uzení klobás. Zlákalo ho svojí trvanlivostí a tím, že jde o skvělou svačinu i na náročné výpravy, třeba do hor.
-
Jídlo
Lovosická cukrárna Botanica Bakery nabízí návštěvníkům harmonické spojení kávy a zákusků a květin
Barbora Buršová v cukrařině vždy jen brigádničila. Teď ale už druhým rokem provozuje s přítelem Patrikem Martinkem v Lovosicích cukrárnu Botanica Bakery.
-
Jídlo
V naturálním nanovinařství pod Lovošem vzniká kromě jiných i oranžové víno
Vinař Karel Stejskal z Naturálního nanovinařství Charlie-VinumCelebratum se rozhodl jít tak trochu jinou cestou – z vinných hroznů vyrábí takzvaná autentická vína.
-
Jídlo
Pršut z jehněčí kýty vyrábějí v Hlinné jako jediní v Česku z vlastních ovcí
Putujeme za pršutem. Ani do Chorvatska, Itálie či Španělska, ale do srdce Českého středohoří, do Hlinné za Vlastimilem Chovanečkem.
-
Jídlo
Za řeckou kuchyní nemusíte cestovat až do Řecka. Stačí se vypravit jen do Děčína
Pokud navštívíte restauraci Athina, nacházející se v prostorách děčínského zámku, budete si připadat, jako byste se mávnutím kouzelného proutku ocitli přímo v Řecku.
-
Jídlo
Chováme k našim dojnicím lásku a respekt, prozrazuje klíč k úspěchu farmářka a sýrařka z Růžové
Příběh farmářky Kláry Honzové začal před lety – chtěla tehdy dopřát své rodině zdravé mléčné výrobky. Pořídila si první kravičku a absolvovala kurz výroby mléčných výrobků.
Stránky
O pořadu
Ústeckým krajem za dobrým pitím a jídlem aneb Co si u nás dáte a jinde ne
Česko je země turistů. A když na výlet, tak s batohem se svačinou. Anebo s dobrým plánem, kde se zajímavě najíst.
Čas vysílání
pondělí 6:40, repríza 10:50 | Sever |
Další pořady
-
Mezi nebem a zemí
Magazín o víře a spiritualitě. Reportáže, rozhovory, pozvánky a aktuální informace o událostech duchovního života.
-
Slavíci v krabici
Seriál mapující skoro šedesátiletou historii ankety popularity českých a slovenských hudebních interpretů.