Lovosická cukrárna Botanica Bakery nabízí návštěvníkům harmonické spojení kávy a zákusků a květin
Barbora Buršová v cukrařině vždy jen brigádničila. Teď ale už druhým rokem provozuje s přítelem Patrikem Martinkem v Lovosicích cukrárnu Botanica Bakery. Název vysvětluje tím, že květina, zákusek a káva patří k sobě – vždyť to přece také jsou ty nejtypičtější dárky.
Cukrárna odráží zájem Barbory Buršové o design – najdete v ní čisté linie skandinávského stylu, jemné tóny, světlé barvy, přírodní materiály. Domácí prostředí zajišťuje například to, že otevřená kuchyně je součástí lokálku.
V cukrárně si dávají záležet na kvalitních surovinách, jako je vysokoprocentní smetana živočišného původu, kvalitní čokoláda a koření nebo sezónní ovoce od místních pěstitelů.
Každý týden mění sortiment – jeden týden tedy může nabídka vypadat třeba takto: makronka s pistácií, pavlova, paris brest s lískovými oříšky a bílým karamelem, eclair s kokosem a višní, crinkles s perníkovým kořením, tartaletka s krémem a s mangem, čokoládový cheesecake s kyselým ovocem, zákusek-hruška, zákusek-citrón.
České klasické zákusky, jako třeba větrník, špičku, věneček či punčák ale lidé v cukrárně najdou vždy. Samozřejmě často s osobními nápady Barbory Buršové na vylepšení jejich chuti.
V Botanica Bakery se nevyhýbají ani slanému. Do pátečních a sobotních brunchů zahrnuli třeba vejce benedikt. Také snídaňový burger s čedarovou omeletou, která se osvědčila i do snídaňového burrita s quacamole a lehkým salátem.
V kolik cukrářka Barbora Buršová vstává, aby se dílo podařilo? A jaký zákusek mají se svým přítelem a společníkem Patrikem Martinkem nejraději? To se dozvíte z přiloženého audiozáznamu.
Související
-
Roudnická cukrárna vsadila na bezlepkové a low-carb cukroví. Lidé si mohou vybrat ze 40 druhů
Pečou tam přes čtyřicet druhů a to všechno bez lepku i bez cukru. Podle majitelky přesto zájem o zdravější laskominy stoupá.
-
V Děčíně vznikla další úspěšná školní prodejna, po...
Věnečky, vánoční cukroví, pečivo, sazenice stromků nebo aranžmá květin. To všechno dokážou vyrobit studenti děčínských středních odborných škol. O jejich produkty j...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka