Lovosická cukrárna Botanica Bakery nabízí návštěvníkům harmonické spojení kávy a zákusků a květin
Barbora Buršová v cukrařině vždy jen brigádničila. Teď ale už druhým rokem provozuje s přítelem Patrikem Martinkem v Lovosicích cukrárnu Botanica Bakery. Název vysvětluje tím, že květina, zákusek a káva patří k sobě – vždyť to přece také jsou ty nejtypičtější dárky.
Cukrárna odráží zájem Barbory Buršové o design – najdete v ní čisté linie skandinávského stylu, jemné tóny, světlé barvy, přírodní materiály. Domácí prostředí zajišťuje například to, že otevřená kuchyně je součástí lokálku.
V cukrárně si dávají záležet na kvalitních surovinách, jako je vysokoprocentní smetana živočišného původu, kvalitní čokoláda a koření nebo sezónní ovoce od místních pěstitelů.
Každý týden mění sortiment – jeden týden tedy může nabídka vypadat třeba takto: makronka s pistácií, pavlova, paris brest s lískovými oříšky a bílým karamelem, eclair s kokosem a višní, crinkles s perníkovým kořením, tartaletka s krémem a s mangem, čokoládový cheesecake s kyselým ovocem, zákusek-hruška, zákusek-citrón.
České klasické zákusky, jako třeba větrník, špičku, věneček či punčák ale lidé v cukrárně najdou vždy. Samozřejmě často s osobními nápady Barbory Buršové na vylepšení jejich chuti.
V Botanica Bakery se nevyhýbají ani slanému. Do pátečních a sobotních brunchů zahrnuli třeba vejce benedikt. Také snídaňový burger s čedarovou omeletou, která se osvědčila i do snídaňového burrita s quacamole a lehkým salátem.
V kolik cukrářka Barbora Buršová vstává, aby se dílo podařilo? A jaký zákusek mají se svým přítelem a společníkem Patrikem Martinkem nejraději? To se dozvíte z přiloženého audiozáznamu.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka