Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, čebureky i holubce můžete ochutnat v Ústí nad Labem

Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, čebureky i holubce můžete ochutnat i koupit v Ústí nad Labem
V Ústí nad Labem začala fungovat nová prodejna, nabízející ručně vyráběné pelmeně, varenyky, chinkaly, čebureky i holubce. Provozují ji Vasyl a Tetiana Dyshelovi.
„Vyrábíme varenyky, pelmeně, chinkali, čebureky, holubce, ale i zamražené bramboráky, palačinky, plněné papriky, karbanátky, klobásky, boršč a spoustu dalších jídel – máme jich až 86 druhů,“ přibližuje Vasyl Dyshel.
Zákazník se může přitom na vlastní oči v prodejně přesvědčit, že tu všechny pokrmy opravdu vyrábějí ručně.
„Máme tu velká okna přímo do kuchyně, ve kterých naše kuchařky pracují. Navíc používáme výhradně čerstvé suroviny, a to jak zeleninu, tak ovoce, maso nebo ryby,“ potvrzuje Tetiana Dyshel.
Hotové pokrmy se pak šokově zamrazí – každý si je pak může jednoduše doma jen rozmrazit a připravit. Na každém balení je návod k přípravě a také QR kód, který si můžete stáhnout do telefonu a podívat se na video přípravy¨. Zamražené pokrmy vydrží 90 dní ode dne výroby při teplotě -18 stupňů Celsia.
Každé úterý, pátek a sobotu mezi 13. a 15. hodinou probíhají přímo na místě ochutnávky. Můžete zkusit i jídlo, jaké jen tak někde neochutnáte – červený boršč, gruzínské chinkali, holubce s masem, zelím nebo houbami, plněnou makrelu nebo varenyky s borůvkami, tvarohem nebo višní.
Navíc funguje i rozvozová služba, a to do Děčína, Litoměřic, Lovosic, Ústí nad Labem a po jeho okolí.
Související
-
Ručně vyráběnou čokoládu můžete ochutnat v Ústí nad Labem
Václav Kozlík vyrábí v Ústí nad Labem čokoládu pátým rokem. Motivoval ho k tomu film o výrobě čokolády.
-
V roudnické restauraci Ztracená můžete ochutnat jídla, jaká jinde nenajdete
Jiří Polák se jednou takhle procházel po Roudnici. Přitom viděl muže vylepujícího na dům ceduli Na prodej. Byla to budova historického hotelu Orel.
-
Vynikající bezmasé jídlo můžete ochutnat v Lese – veganském bistru v Děčíně
I v Ústeckém kraji existují místa, kde se dá chutně najíst i bez masa. Jedním z nich je veganské bisto Les v Děčíně.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.