Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, čebureky i holubce můžete ochutnat v Ústí nad Labem

V Ústí nad Labem začala fungovat nová prodejna, nabízející ručně vyráběné pelmeně, varenyky, chinkaly, čebureky i holubce. Provozují ji Vasyl a Tetiana Dyshelovi.

„Vyrábíme varenyky, pelmeně, chinkali, čebureky, holubce, ale i zamražené bramboráky, palačinky, plněné papriky, karbanátky, klobásky, boršč a spoustu dalších jídel – máme jich až 86 druhů,“ přibližuje Vasyl Dyshel.

Zákazník se může přitom na vlastní oči v prodejně přesvědčit, že tu všechny pokrmy opravdu vyrábějí ručně.

Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, chinkaly, čebureky i holubce můžete ochutnat i koupit v Ústí nad Labem

„Máme tu velká okna přímo do kuchyně, ve kterých naše kuchařky pracují. Navíc používáme výhradně čerstvé suroviny, a to jak zeleninu, tak ovoce, maso nebo ryby,“ potvrzuje Tetiana Dyshel.

Hotové pokrmy se pak šokově zamrazí – každý si je pak může jednoduše doma jen rozmrazit a připravit. Na každém balení je návod k přípravě a také QR kód, který si můžete stáhnout do telefonu a podívat se na video přípravy¨. Zamražené pokrmy vydrží 90 dní ode dne výroby při teplotě -18 stupňů Celsia.

Ručně vyráběné pelmeně, varenyky, chinkaly, čebureky i holubce můžete ochutnat i koupit v Ústí nad Labem

Každé úterý, pátek a sobotu mezi 13. a 15. hodinou probíhají přímo na místě ochutnávky. Můžete zkusit i jídlo, jaké jen tak někde neochutnáte – červený boršč, gruzínské chinkali, holubce s masem, zelím nebo houbami, plněnou makrelu nebo varenyky s borůvkami, tvarohem nebo višní.

Navíc funguje i rozvozová služba, a to do Děčína, Litoměřic, Lovosic, Ústí nad Labem a po jeho okolí.

Spustit audio

Související