Lněná semínka jsou malý zázrak. Obsahují vitamíny i omega 3 mastné kyseliny
Lněné semínko dokáže v těle opravdové divy. Obsahuje zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny, vitamíny B, hořčík, zinek, železo, vápník i vlákninu.
Když semínka namočíte večer do vody, vytvoří přes noc vazký hlen, který když spolknete, tak asi na dvě až tři hodiny ulpí na sliznici – trávicí trakt tak dostane dost času na regeneraci, a to přispívá ke zmírnění mnoha problémů – například pálení žáhy, křečí, nevolnosti, nechutenství či bolesti žaludku nebo krku.
Omega 3 mastné kyseliny mají antioxidační účinky a pomáhají při zánětlivých onemocněních střev, např. při Crohnově chorobě.
A jak konzumovat lněná semínka? Doporučená denní dávka jsou dvě polévkové lžíce – jezte je vždycky za studena, uchovají si tak veškeré své nutriční hodnoty. Lněné semínko můžete přidat do pomazánek, jogurtů nebo i do polévky.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka