Vejce plněná tvarůžky
Pokud vám tvarůžky nevoní, servírujte venku, ještě to jde.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 lžíce másla
- asi 3-4 tvarůžky
- cibulková nať nebo pažitka
- listy salátu nebo pekingského zelí
- případně sůl
- rajčata na ozdobu, případně pár koleček dobrého salámu
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, rychle zchladíme – jdou pak lépe loupat ze skořápky.
- Zcela vychladlá uvařená oloupaná vejce rozkrojíme podélně na půl a žloutky opatrně vyjmeme.
- Žloutky utřeme s máslem a drobně sekanými nebo nastrouhanými tvarůžky, pokud je to potřeba, mírně dosolíme a vmícháme nakrájenou cibulkovou nať nebo pažitku. Část si můžeme nechat na ozdobení.
- Směsí naplníme bílkové půlky, naskládáme je na salátové listy a ozdobíme rajčaty, případně ještě kornoutky z dobrého salámu. Podáváme s pečivem.
Související
-
Salát z avokáda s vejci
Avokádo je malý zázrak – dodává našemu tělu spoustu užitečných látek – vitamíny, hořčík, draslík, vlákninu, zdravý tuk...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.