Vejce plněná tvarůžky
Pokud vám tvarůžky nevoní, servírujte venku, ještě to jde.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 lžíce másla
- asi 3-4 tvarůžky
- cibulková nať nebo pažitka
- listy salátu nebo pekingského zelí
- případně sůl
- rajčata na ozdobu, případně pár koleček dobrého salámu
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, rychle zchladíme – jdou pak lépe loupat ze skořápky.
- Zcela vychladlá uvařená oloupaná vejce rozkrojíme podélně na půl a žloutky opatrně vyjmeme.
- Žloutky utřeme s máslem a drobně sekanými nebo nastrouhanými tvarůžky, pokud je to potřeba, mírně dosolíme a vmícháme nakrájenou cibulkovou nať nebo pažitku. Část si můžeme nechat na ozdobení.
- Směsí naplníme bílkové půlky, naskládáme je na salátové listy a ozdobíme rajčaty, případně ještě kornoutky z dobrého salámu. Podáváme s pečivem.
Související
-
Salát z avokáda s vejci
Avokádo je malý zázrak – dodává našemu tělu spoustu užitečných látek – vitamíny, hořčík, draslík, vlákninu, zdravý tuk...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.