Vejce plněná tvarůžky

Pokud vám tvarůžky nevoní, servírujte venku, ještě to jde.

Ingredience
  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla
  • asi 3-4 tvarůžky
  • cibulková nať nebo pažitka
  • listy salátu nebo pekingského zelí
  • případně sůl
  • rajčata na ozdobu, případně pár koleček dobrého salámu

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, rychle zchladíme – jdou pak lépe loupat ze skořápky.
  2. Zcela vychladlá uvařená oloupaná vejce rozkrojíme podélně na půl a žloutky opatrně vyjmeme.
  3. Žloutky utřeme s máslem a drobně sekanými nebo nastrouhanými tvarůžky, pokud je to potřeba, mírně dosolíme a vmícháme nakrájenou cibulkovou nať nebo pažitku. Část si můžeme nechat na ozdobení.
  4. Směsí naplníme bílkové půlky, naskládáme je na salátové listy a ozdobíme rajčaty, případně ještě kornoutky z dobrého salámu. Podáváme s pečivem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.