Vejce plněná tvarůžky

Pokud vám tvarůžky nevoní, servírujte venku, ještě to jde.

Ingredience
  • 4 vejce
  • 1 lžíce másla
  • asi 3-4 tvarůžky
  • cibulková nať nebo pažitka
  • listy salátu nebo pekingského zelí
  • případně sůl
  • rajčata na ozdobu, případně pár koleček dobrého salámu

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, rychle zchladíme – jdou pak lépe loupat ze skořápky.
  2. Zcela vychladlá uvařená oloupaná vejce rozkrojíme podélně na půl a žloutky opatrně vyjmeme.
  3. Žloutky utřeme s máslem a drobně sekanými nebo nastrouhanými tvarůžky, pokud je to potřeba, mírně dosolíme a vmícháme nakrájenou cibulkovou nať nebo pažitku. Část si můžeme nechat na ozdobení.
  4. Směsí naplníme bílkové půlky, naskládáme je na salátové listy a ozdobíme rajčaty, případně ještě kornoutky z dobrého salámu. Podáváme s pečivem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.