Vepřové s vejci a šunkou
Určitě ještě nějaká vařená vejce z pomlázky zbyla...
Ingredience
- 500 g vepřového masa (plecko, krkovice)
- 1 cibule
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 100-150 g šunky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 1-2 lžíce škrobu
- 3-4 lžíce tuku
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme a ještě poprášíme solamylem – bramborovým škrobem.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku (sádlo nebo olej), přidáme okořeněné kostky masa, opečeme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka.
- Vařená vejce oloupeme a nadrobno nakrájíme, šunku také nakrájíme. Na talíři porce posypeme vejcem a šunkou, podáváme s vařenými bramborami, přelijeme výpekem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.