Vepřová pečeně s balkánským sýrem
Méně obvyklá úprava, ale stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- asi 600-700 g vepřové pečeně vcelku
- balkánský sýr
- sůl
Postup:
- Pečeni vcelku osolíme a nakrojíme plátky, ale nedokrojíme úplně.
- Do vzniklých hlubokých zářezů vkládáme tenké plátky sýra a na závěr můžeme podélně propíchnout naostřenými špejlemi, aby se zářezy nerozvíraly.
- Na pekáčku mírně podlijeme, dáme zprudka zapéci, pak oheň zmírníme a dopečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.