Vepřová pečeně s balkánským sýrem
Méně obvyklá úprava, ale stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- asi 600-700 g vepřové pečeně vcelku
- balkánský sýr
- sůl
Postup:
- Pečeni vcelku osolíme a nakrojíme plátky, ale nedokrojíme úplně.
- Do vzniklých hlubokých zářezů vkládáme tenké plátky sýra a na závěr můžeme podélně propíchnout naostřenými špejlemi, aby se zářezy nerozvíraly.
- Na pekáčku mírně podlijeme, dáme zprudka zapéci, pak oheň zmírníme a dopečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.