Vepřová pečeně s balkánským sýrem
Méně obvyklá úprava, ale stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- asi 600-700 g vepřové pečeně vcelku
- balkánský sýr
- sůl
Postup:
- Pečeni vcelku osolíme a nakrojíme plátky, ale nedokrojíme úplně.
- Do vzniklých hlubokých zářezů vkládáme tenké plátky sýra a na závěr můžeme podélně propíchnout naostřenými špejlemi, aby se zářezy nerozvíraly.
- Na pekáčku mírně podlijeme, dáme zprudka zapéci, pak oheň zmírníme a dopečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka