Vepřové s křenem a anglickou slaninou

Suroviny se báječně doplňují.

Ingredience
  • 1 kg vepřové pečeně vcelku
  • asi 50 g plátků anglické slaniny
  • křen – čerstvý nebo sterilovaný, výborný je křen sterilovaný smetanový
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme. Osolíme a jednotlivé zářezy namažeme křenem a vložíme plátek anglické slaniny.
  2. Takhle připravené maso propíchneme naostřenými špejlemi proti sobě, aby se zářezy při pečení nerozlézaly.
  3. Na dno pekáče dáme sádlo, rozpustíme ho, přidáme nakrájenou cibuli, na ni maso, podlijeme a zapečeme při 190 stupních. Po asi 20 minutách dopékáme do měkka při 150 stupních.
  4. Přílohu volíme podle chuti – brambory, bramborový knedlík...

Související