Vepřové s křenem a anglickou slaninou
Suroviny se báječně doplňují.
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně vcelku
- asi 50 g plátků anglické slaniny
- křen – čerstvý nebo sterilovaný, výborný je křen sterilovaný smetanový
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- sůl
Postup:
- Maso nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme. Osolíme a jednotlivé zářezy namažeme křenem a vložíme plátek anglické slaniny.
- Takhle připravené maso propíchneme naostřenými špejlemi proti sobě, aby se zářezy při pečení nerozlézaly.
- Na dno pekáče dáme sádlo, rozpustíme ho, přidáme nakrájenou cibuli, na ni maso, podlijeme a zapečeme při 190 stupních. Po asi 20 minutách dopékáme do měkka při 150 stupních.
- Přílohu volíme podle chuti – brambory, bramborový knedlík...
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.