Vepřová pečeně na víně a kaparech
Víno i kapary dodají zajímavou chuť.
Ingredience
- 500 g vepřové pečeně vcelku
- 2 lžíce sádla
- 2 dl červeného vína
- asi lžíce naložených kaparů (poupata keře kaparovníku)
- sůl
Postup:
- Maso vcelku osolíme a ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle.
- Přidáme 2 dl vína a asi 1 dl vody a také kapary, přiklopíme a pečeme do měkka.
- V závěru pečení ještě odklopíme. Podáváme svařenými bramborami. I tady platí, že pokud se vám kotlety – vepřová pečeně zdá suchá, použijete šťavnatější krkovici.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.