Vepřová pečeně na citrusech

Nelekejte se té kombinace!

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • hrnek pomerančového džusu
  • sůl
  • 2-3 lžíce oleje
  • tortilly na podávání

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
  3. Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.