Vepřová pečeně na citrusech
Nelekejte se té kombinace!
Ingredience
- 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
- 1 pomeranč
- 1 citron
- hrnek pomerančového džusu
- sůl
- 2-3 lžíce oleje
- tortilly na podávání
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.