Vepřová pečeně na citrusech
Nelekejte se té kombinace!
Ingredience
- 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
- 1 pomeranč
- 1 citron
- hrnek pomerančového džusu
- sůl
- 2-3 lžíce oleje
- tortilly na podávání
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.