Vepřová pečeně s párkem
Pro milovníky libového masa.
Ingredience
- asi 750 g vepřové pečeně – kotlety bez kosti – tzv. karé
- 2-3 jemné párky
- sůl
- pepř
- 3-4 lžíce sádla
- případně 1 cibule do základu
- rýži jako přílohu, zelenina na doplnění
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a úzkým špičatým nožem vytvoříme 2-3 hluboké zářezy ve směru po vláknu.
- Do zářezů vsuneme párky a maso pak ze všech stran opečeme na sádle nebo na cibulovém základu. Z toho je pak lepší sos.
- Podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme do měkka.
- Po upečení necháme chvíli odležet, pak opatrně krájíme plátky. Podáváme s dušenou rýží nebos bramborovou kaší, doplníme třeba syrovou paprikou nebo libovolným zeleninovým salátem.
Související
-
Zapečené vepřové se smetanou
Samozřejmě, že také s bramborami, cibulí a anglickou slaninou – zkušené kuchařky už vědí, co a jak.
-
Vepřové po znojemsku
Klasická znojemská je s hovězím masem, ale vepřová varianta má taky své kouzlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.