Vepřové po znojemsku
Klasická znojemská je s hovězím masem, ale vepřová varianta má taky své kouzlo.
Ingredience
- půl kg vepřového masa
- 150 g slaniny
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- asi 4 sterilované okurky
- 3 lžíce sádla
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky.
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na rozehřátém tuku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozpečeme ji.
- Na tento základ dáme nakrájené maso, ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka.
- V závěru omáčku zahustíme buď moukou rozmíchanou ve studené vodě, nebo jíškou, provaříme a úplně nakonec vložíme nakrájené okurky a ještě krátce povaříme. Nebo je můžeme přidat k masu až na talíři. Podáváme s rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.