Vepřové po znojemsku

Klasická znojemská je s hovězím masem, ale vepřová varianta má taky své kouzlo.

Ingredience
  • půl kg vepřového masa
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • asi 4 sterilované okurky
  • 3 lžíce sádla

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na rozehřátém tuku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozpečeme ji.
  3. Na tento základ dáme nakrájené maso, ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka.
  4. V závěru omáčku zahustíme buď moukou rozmíchanou ve studené vodě, nebo jíškou, provaříme a úplně nakonec vložíme nakrájené okurky a ještě krátce povaříme. Nebo je můžeme přidat k masu až na talíři. Podáváme s rýží.

Související