Vepřová kapsa s vejci a hráškem
Není to tak pracné a efekt je velký!
Ingredience
- 4 „dvojlisty“ z kotlet bez kosti
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- 2-3 lžíce mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- trochu tuku na osmažení masa a na usmažení vajec
- hladká mouka nebo jíška
Postup:
- Připravíme si dvojlisty z vepřové pečeně – z kotlet, osolíme je a opepříme.
- Na troše tuku usmažíme vajíčka ne úplně do tuha.
- Do vajec vmícháme propláchnutý mražený hrášek a touto směsí plníme rozříznuté plátky masa, zajistíme párátkem.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, na tom opečeme z obou stran připravené kapsy.
- Podlijeme horkou vodou a udusíme, až je maso měkké.
- Šťávu podle chuti zahustíme moukou nebo jíškou, podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.