Vepřová kapsa s kysaným zelím

Vepřo knedlo zelo zase trochu jinak.

Ingredience
  • 4 silnější kotlety nebo raději vepřovou pečeni bez kosti v celku
  • 4 lžíce kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Každou kotletu opatrně nakrojíme, ale nedokrojíme, aby vznikl jakýsi dvojlist. Lépe se to dělá z vepřové pečeně vcelku.
  2. Maso osolíme, opepříme, do zářezu vložíme zelí a párátky zajistíme.
  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na ní z obou stran opečeme připravené kapsy, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou udusíme do měkka.
  4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem. A kdo rád zelí, může na talíř přidat ještě prohřáté kysané zelí, smíchané s osmaženou cibulkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.