Vepřová kapsa s kysaným zelím
Vepřo knedlo zelo zase trochu jinak.
Ingredience
- 4 silnější kotlety nebo raději vepřovou pečeni bez kosti v celku
- 4 lžíce kysaného zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup:
- Každou kotletu opatrně nakrojíme, ale nedokrojíme, aby vznikl jakýsi dvojlist. Lépe se to dělá z vepřové pečeně vcelku.
- Maso osolíme, opepříme, do zářezu vložíme zelí a párátky zajistíme.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, na ní z obou stran opečeme připravené kapsy, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou udusíme do měkka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem. A kdo rád zelí, může na talíř přidat ještě prohřáté kysané zelí, smíchané s osmaženou cibulkou.
Související
-
Vepřové na česneku s noky a hráškem
Krupičné noky jsou méně obvyklou přílohou, ale příjemně překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.