Vepřová pečeně na ajvaru

Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.

Ingredience
  • 600 g vepřové pečeně vcelku
  • 50 g špeku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 4-5 lžic ajvaru (podle chuti volte normální nebo pálivý)
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájený špek rozpečeme na sádle, osmahneme na tom nakrájenou cibuli, odhrneme stranou a na tuku opečeme ze všech stran osolené maso.
  2. Podlijeme horkou vodou, přimícháme ajvar a přiklopené pečeme do měkka.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.