Vepřová pečeně na ajvaru

Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.

Ingredience
  • 600 g vepřové pečeně vcelku
  • 50 g špeku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 4-5 lžic ajvaru (podle chuti volte normální nebo pálivý)
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájený špek rozpečeme na sádle, osmahneme na tom nakrájenou cibuli, odhrneme stranou a na tuku opečeme ze všech stran osolené maso.
  2. Podlijeme horkou vodou, přimícháme ajvar a přiklopené pečeme do měkka.
  3. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.