Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Ingredience
- 600 g vepřové pečeně vcelku
- 50 g špeku
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 4-5 lžic ajvaru (podle chuti volte normální nebo pálivý)
- sůl
Postup:
- Nakrájený špek rozpečeme na sádle, osmahneme na tom nakrájenou cibuli, odhrneme stranou a na tuku opečeme ze všech stran osolené maso.
- Podlijeme horkou vodou, přimícháme ajvar a přiklopené pečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...