Pštrosí vejce
Ale tady si vystačíme s obyčejnými vejci slepičími.
Ingredience
- asi půl kg mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- strouhanka
- 5 vajec
- tuk na smažení
Postup:
- Čtyři vejce dáme uvařit natvrdo do vody se lžicí octa.
- Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme drobně nakrájenou cibuli, 1 vejce a podle potřeby přidáváme strouhanku a vypracujeme hladkou hmotu.
- Uvařená zchladlá vejce oloupeme, zabalíme do masové hmoty a vykutálíme je v jemné strouhance.
- Smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku.
- Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.