Pštrosí vejce

Ale tady si vystačíme s obyčejnými vejci slepičími.

Ingredience
  • asi půl kg mletého vepřového masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • strouhanka
  • 5 vajec
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Čtyři vejce dáme uvařit natvrdo do vody se lžicí octa.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme drobně nakrájenou cibuli, 1 vejce a podle potřeby přidáváme strouhanku a vypracujeme hladkou hmotu.
  3. Uvařená zchladlá vejce oloupeme, zabalíme do masové hmoty a vykutálíme je v jemné strouhance.
  4. Smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku.
  5. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.