Cizrnový salát s vejci

Cizrna v konzervě přípravu značně urychlí.      

Suroviny:

1 konzerva cizrny

2-3 vejce

1 cibule

sůl

pepř

majonéza, případně vylehčená trochou bílého jogurtu

Postup:

  1. Cizrnu scedíme, dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, majonézu a podle chuti osolíme, opepříme. Pokud cizrnu vaříme, musíme počítat s dobou namáčení i delším varem.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na plátky a obložíme jimi cizrnu s ochucenou majonézou. Drobně krájená vařená vejce můžeme také vmíchat rovnou do salátu, ale tato úprava je hezčí na pohled.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.