Cizrnový salát s vejci
Cizrna v konzervě přípravu značně urychlí.
Suroviny:
1 konzerva cizrny
2-3 vejce
1 cibule
sůl
pepř
majonéza, případně vylehčená trochou bílého jogurtu
Postup:
- Cizrnu scedíme, dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, majonézu a podle chuti osolíme, opepříme. Pokud cizrnu vaříme, musíme počítat s dobou namáčení i delším varem.
- Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na plátky a obložíme jimi cizrnu s ochucenou majonézou. Drobně krájená vařená vejce můžeme také vmíchat rovnou do salátu, ale tato úprava je hezčí na pohled.
Související
-
Čočkový salát
Speciálně pro ty, kteří nestihli sníst čočku na Nový rok, aby se jich po celý rok držely peníze.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser