Cizrnový salát s vejci

Cizrna v konzervě přípravu značně urychlí.      

Suroviny:

1 konzerva cizrny

2-3 vejce

1 cibule

sůl

pepř

majonéza, případně vylehčená trochou bílého jogurtu

Postup:

  1. Cizrnu scedíme, dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, majonézu a podle chuti osolíme, opepříme. Pokud cizrnu vaříme, musíme počítat s dobou namáčení i delším varem.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na plátky a obložíme jimi cizrnu s ochucenou majonézou. Drobně krájená vařená vejce můžeme také vmíchat rovnou do salátu, ale tato úprava je hezčí na pohled.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.