Cizrnový salát s vejci
Cizrna v konzervě přípravu značně urychlí.
Suroviny:
1 konzerva cizrny
2-3 vejce
1 cibule
sůl
pepř
majonéza, případně vylehčená trochou bílého jogurtu
Postup:
- Cizrnu scedíme, dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, majonézu a podle chuti osolíme, opepříme. Pokud cizrnu vaříme, musíme počítat s dobou namáčení i delším varem.
- Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na plátky a obložíme jimi cizrnu s ochucenou majonézou. Drobně krájená vařená vejce můžeme také vmíchat rovnou do salátu, ale tato úprava je hezčí na pohled.
Související
-
Čočkový salát
Speciálně pro ty, kteří nestihli sníst čočku na Nový rok, aby se jich po celý rok držely peníze.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.