Čočkový salát
Speciálně pro ty, kteří nestihli sníst čočku na Nový rok, aby se jich po celý rok držely peníze.
Suroviny:
200 g čočky neloupané
1 středně velká cibule
2-3 vejce natvrdo uvařená
1 nakyslé jablko
sůl
pepř
olej
ocet
Postup:
- Uvaříme čočku – vodu nesolíme! Chcete-li vaření urychlit, namočíme čočku předem do studené vody. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, uvařená vychladlá vejce taky a jablko nahrubo nastrouháme. Všechno přidáme k čočce a promícháme.
- Zakápneme olejem, octem, podle chuti osolíme, opepříme. Salát podáváme s kouskem pečiva, ale může se jíst i samotný.
Související
-
Není čočka jako čočka! Ne každá nadýmá…
Z hnědé, zelené, žluté i černé čočky dnes vybíráme červenou, protože výborně chutná, obsahuje hodně cenných látek a navíc nenadýmá. Je totiž zbavená slupky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.