Salát z čočky a červené řepy
Výborně zasytí i samotný!
Suroviny:
250 g uvařené čočky
1 menší uvařená nebo upečená červená řepa
4 lžíce majonézy
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pár kapek vinného octa
Postup:
- Červenou řepu předem uvaříme nebo zabalenou do alobalu upečeme. Trvá to poměrně dlouho, tak pro pečení využijeme dobu, kdy pečeme něco jiného. Uvařenou řepu lze už i koupit.
- Neloupanou čočku uvaříme, jak jsme zvyklí a necháme vychladnout.
- Řepu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařenou čočkou, okořeníme rozemnutou majoránkou a nakonec vmícháme majonézu, předem ochucenou solí, utřeným česnekem a trošičkou vinného octa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.