Salát z čočky a červené řepy

Salát z červené řepy

Výborně zasytí i samotný!    

Suroviny:

250 g uvařené čočky

1 menší uvařená nebo upečená červená řepa

4 lžíce majonézy

2 stroužky česneku

sušená majoránka

sůl

pár kapek vinného octa

Postup:

  1. Červenou řepu předem uvaříme nebo zabalenou do alobalu upečeme. Trvá to poměrně dlouho, tak pro pečení využijeme dobu, kdy pečeme něco jiného. Uvařenou řepu lze už i koupit.
  2. Neloupanou čočku uvaříme, jak jsme zvyklí a necháme vychladnout.
  3. Řepu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařenou čočkou, okořeníme rozemnutou majoránkou a nakonec vmícháme majonézu, předem ochucenou solí, utřeným česnekem a trošičkou vinného octa.