Matjesový salát
Pikantní pochutnání s minimem práce.
Suroviny:
400 g matjesů nebo matjesových řezů
1 malá sklenička sterilované zeleniny (typ Moravanka, Kunovjanka...)
1 středně velká cibule
100-150 g majonézy
pepř
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Ryby nakrájíme na menší kousky, promícháme s okapanou zeleninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
- Do směsi vmícháme majonézu a chuť si vyladíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.