Matjesový salát

Pikantní pochutnání s minimem práce.

Suroviny:

400 g matjesů nebo matjesových řezů

1 malá sklenička sterilované zeleniny (typ Moravanka, Kunovjanka...)

1 středně velká cibule

100-150 g majonézy

pepř

citronová šťáva

sůl

Postup:

  1. Ryby nakrájíme na menší kousky, promícháme s okapanou zeleninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
  2. Do směsi vmícháme majonézu a chuť si vyladíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.