Matjesový salát
Pikantní pochutnání s minimem práce.
Suroviny:
400 g matjesů nebo matjesových řezů
1 malá sklenička sterilované zeleniny (typ Moravanka, Kunovjanka...)
1 středně velká cibule
100-150 g majonézy
pepř
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Ryby nakrájíme na menší kousky, promícháme s okapanou zeleninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
- Do směsi vmícháme majonézu a chuť si vyladíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.