Matjesový salát
Pikantní pochutnání s minimem práce.
Suroviny:
400 g matjesů nebo matjesových řezů
1 malá sklenička sterilované zeleniny (typ Moravanka, Kunovjanka...)
1 středně velká cibule
100-150 g majonézy
pepř
citronová šťáva
sůl
Postup:
- Ryby nakrájíme na menší kousky, promícháme s okapanou zeleninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
- Do směsi vmícháme majonézu a chuť si vyladíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.