Matjesový salát

Pikantní pochutnání s minimem práce.

Suroviny:

400 g matjesů nebo matjesových řezů

1 malá sklenička sterilované zeleniny (typ Moravanka, Kunovjanka...)

1 středně velká cibule

100-150 g majonézy

pepř

citronová šťáva

sůl

Postup:

  1. Ryby nakrájíme na menší kousky, promícháme s okapanou zeleninou, přidáme drobně nakrájenou cibuli.
  2. Do směsi vmícháme majonézu a chuť si vyladíme solí, pepřem, citronovou šťávou. Podáváme s pečivem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.