Cizrnový salát
Ani kousek kuřete nazmar!
Ingredience
- miska vařené nebo sterilované cizrny
- 100 g kuřecího masa – zbytek pečeného, vařeného, grilovaného
- 1 malá cibule
- 1 malé nakyslé jablko
- půl červené papriky
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžičky hořčice
- sůl
- pepř
- případně citronová šťáva
Postup:
- Nakrájíme cibuli, maso, papriku a jablko a smícháme s cizrnou.
- Majonézu ochutíme hořčicí, solí, pepřem a citronem a vmícháme ji do směsi.
Související
-
Ragú z párků s cizrnou
Tip na to, jak ozdravit nezdravou uzeninu - cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, obsahuje vitamíny, minerály a vlákninu a ještě ke všemu dobře chutná!
-
Cizrna se slaninou
Jak jednoduše to zní, tak jednoduché je to na přípravu. Na cizrnu se doptáte také jako na římský hrách - je to výborná luštěnina, použitelná na mnoho způsobů v tepl...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.