Cizrnový salát

Ani kousek kuřete nazmar!

Ingredience
  • miska vařené nebo sterilované cizrny
  • 100 g kuřecího masa – zbytek pečeného, vařeného, grilovaného
  • 1 malá cibule
  • 1 malé nakyslé jablko
  • půl červené papriky
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžičky hořčice
  • sůl
  • pepř
  • případně citronová šťáva

Postup:

  1. Nakrájíme cibuli, maso, papriku a jablko a smícháme s cizrnou.
  2. Majonézu ochutíme hořčicí, solí, pepřem a citronem a vmícháme ji do směsi.

Související

  • Cizrnová polévka

    Cizrna do jídelníčku patří už víc než 7 000 let, hned za hrachem a fazolemi.

  • Ragú z párků s cizrnou

    Tip na to, jak ozdravit nezdravou uzeninu - cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám, obsahuje vitamíny, minerály a vlákninu a ještě ke všemu dobře chutná!

  • Cizrna se slaninou

    Jak jednoduše to zní, tak jednoduché je to na přípravu. Na cizrnu se doptáte také jako na římský hrách - je to výborná luštěnina, použitelná na mnoho způsobů v tepl...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.