Cizrnová polévka
Cizrna do jídelníčku patří už víc než 7 000 let, hned za hrachem a fazolemi.
Suroviny:
1 konzerva cizrny – obsah 400 ml nebo uvařená cizrna
1 hrst sušených hub
2 lžíce másla
1 cibule
1 mrkev
1 slepičí bujón
pepř
majoránka
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli.
- Pak na tom krátce osmahneme nakrájenou mrkev a zalijeme houbami předem namočenými v půl litru vody. Vody ještě trochu přidáme.
- Přidáme bujónovou kostku, pepř, majoránku a uvaříme.
- Nakonec vmícháme scezenou a propláchnutou cizrnu z konzervy nebo hrnek uvařené cizrny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.