Cizrnová polévka

Cizrna do jídelníčku patří už víc než 7 000 let, hned za hrachem a fazolemi.

Suroviny:

1 konzerva cizrny – obsah 400 ml nebo uvařená cizrna

1 hrst sušených hub

2 lžíce másla

1 cibule

1 mrkev

1 slepičí bujón

pepř

majoránka

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli.
  2. Pak na tom krátce osmahneme nakrájenou mrkev a zalijeme houbami předem namočenými v půl litru vody. Vody ještě trochu přidáme.
  3. Přidáme bujónovou kostku, pepř, majoránku a uvaříme.
  4. Nakonec vmícháme scezenou a propláchnutou cizrnu z konzervy nebo hrnek uvařené cizrny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.