Žampiony s vejci
Zužitkujeme prostě všechno, co zbylo ve spíži.
Suroviny:
1 konzerva sterilovaných žampionů nebo dvě malé
2 vejce natvrdo vařená
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle, zaprášíme moukou, znovu osmahneme.
- Na tento základ vyklopíme obsah konzervy, podle potřeby ještě přidáme trošku vody, opepříme, osolíme a povaříme.
- V závěru přidáme drobně nakrájená vejce, promícháme, prohřejeme. Přílohu volíme podle chuti – mohou to být brambory, dušená rýže nebo i jen kousek pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka