Žampiony s vejci
Zužitkujeme prostě všechno, co zbylo ve spíži.
Suroviny:
1 konzerva sterilovaných žampionů nebo dvě malé
2 vejce natvrdo vařená
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Postup:
- Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na másle, zaprášíme moukou, znovu osmahneme.
- Na tento základ vyklopíme obsah konzervy, podle potřeby ještě přidáme trošku vody, opepříme, osolíme a povaříme.
- V závěru přidáme drobně nakrájená vejce, promícháme, prohřejeme. Přílohu volíme podle chuti – mohou to být brambory, dušená rýže nebo i jen kousek pečiva.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.