Ryba se žampiony

Může to být kapr nebo filé, zkrátka ryba, kterou máte po ruce...

Suroviny:

4 porce ryby

150-200 g žampionů

sklenka bílého vína2 lžíce másla

1 lžíce hladké mouky

sůl

pepř

ideálně vývar nebo voda

Postup:

  1. Porce ryby v kastrolu poklademe plátky žampionů, osolíme, opepříme a podlijeme vínem a trochou vody – aby ryby a houby nebyly zcela potopené.
  2. Asi čtvrthodinku dusíme do měkka, pak rybu opatrně vyndáme na teplý talíř, do výpeku přidáme 1 lžíci másla utřeného s  moukou a za stálého míchání povaříme.
  3. V závěru přidáme druhou lžíci másla a podle chuti dosolíme.
  4. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, žampiony rovnoměrně rozdělíme na porce ryby a přelijeme upravenou šťávou.

Související