Ryba podle námořníka

Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.

Suroviny:

4 porce ryby

sklenka bílého suchého vína

4-5 lžic kečupu

sardelová pasta

česnek

sůl

petrželka

olej

Postup:

  1. Porce ryby osolíme a potřeme sardelovou pastou.
  2. Na oleji zpěníme plátky česneku, vložíme na něj připravené maso, posypeme petrželkou, přilijeme víno a kečup a zvolna dusíme.
  3. Podáváme s vařenými bramborami, které posypeme petrželkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.