Ryba podle námořníka
Základní recept je s amurem, ale klidně vyzkoušejte variantu s kaprem, nebo s pangasem.
Suroviny:
4 porce ryby
sklenka bílého suchého vína
4-5 lžic kečupu
sardelová pasta
česnek
sůl
petrželka
olej
Postup:
- Porce ryby osolíme a potřeme sardelovou pastou.
- Na oleji zpěníme plátky česneku, vložíme na něj připravené maso, posypeme petrželkou, přilijeme víno a kečup a zvolna dusíme.
- Podáváme s vařenými bramborami, které posypeme petrželkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.