Pikantní kapr

Kapr obecný

Třeba vám ještě kus kapra odpočívá v mrazáku. I když z čerstvého to bude lepší!

Suroviny:

4 porce kapra

1 větší cibule

4 plátky anglické slaniny

4 lžičky kečupu

1-2 nadrobno nakrájené kapie nebo hrst čerstvých hub

sůl

česnek

pepř

citronová šťáva

olej

alobal

Postup:

  1. Slaninu nakrájíme, na lžíci oleje rozpečeme, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a pak krátce podusíme buď s nakrájenou kapií, nebo houbami.
  2. Směs dochutíme kečupem a pepřem.
  3. Porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí, dáme je jednotlivě na čtverce alobalu potřené olejem a rozdělíme na ně připravenou směs. Lehce zakapeme citronem.
  4. Dobře zabalíme, naskládáme na pekáč, mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby udusit. Stejný postup můžeme využít i pro přípravu v tlakovém hrnci, také balíčky mírně podlijeme a stačí pod tlakem dusit 20 minut.