Pikantní kapr
Třeba vám ještě kus kapra odpočívá v mrazáku. I když z čerstvého to bude lepší!
Suroviny:
4 porce kapra
1 větší cibule
4 plátky anglické slaniny
4 lžičky kečupu
1-2 nadrobno nakrájené kapie nebo hrst čerstvých hub
sůl
česnek
pepř
citronová šťáva
olej
alobal
Postup:
- Slaninu nakrájíme, na lžíci oleje rozpečeme, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a pak krátce podusíme buď s nakrájenou kapií, nebo houbami.
- Směs dochutíme kečupem a pepřem.
- Porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí, dáme je jednotlivě na čtverce alobalu potřené olejem a rozdělíme na ně připravenou směs. Lehce zakapeme citronem.
- Dobře zabalíme, naskládáme na pekáč, mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby udusit. Stejný postup můžeme využít i pro přípravu v tlakovém hrnci, také balíčky mírně podlijeme a stačí pod tlakem dusit 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.