Kapr podle zemana
Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.
Suroviny:
500 g kapra – už očištěného
500 g uvařených brambor
4 plátky slaniny
50 g žampionů
1-2 sterilované okurky
1 menší cibule
olej
hladká mouka
vývar
sůl
pepř
petrželka
Postup:
- Porce kapra osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji po obou stranách upečeme do zlatova a vyndáme na teplý talíř.
- Plátky slaniny rozřežeme na vějířky a orestujeme.
- Nakrájíme vařené brambory, cibuli, očištěné žampiony a okurky, všechno dáme do výpeku po kaprovi, mírně podlijeme vývarem, promícháme a podusíme.
- Bramborovou směs dáme na teplé talíře, navrch položíme porce kapra, zdobíme vějířkem opečené slaniny a petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka