Kapr podle zemana

Malý pozdrav ze slovenské kuchyně.

Suroviny:

500 g kapra – už očištěného

500 g uvařených brambor

4 plátky slaniny

50 g žampionů

1-2 sterilované okurky

1 menší cibule

olej

hladká mouka

vývar

sůl

pepř

petrželka

Postup:

  1. Porce kapra osolíme, opepříme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji po obou stranách upečeme do zlatova a vyndáme na teplý talíř.
  2. Plátky slaniny rozřežeme na vějířky a orestujeme.
  3. Nakrájíme vařené brambory, cibuli, očištěné žampiony a okurky, všechno dáme do výpeku po kaprovi, mírně podlijeme vývarem, promícháme a podusíme.
  4. Bramborovou směs dáme na teplé talíře, navrch položíme porce kapra, zdobíme vějířkem opečené slaniny a petrželkou.