Kapr podle Jany z Prahy

I s kaprem se dají dělat psí kusy!

Suroviny:

4 porce kapra

3 stroužky česneku

šťáva z citronu

sůl

směs hrubé mouky a sladké mleté papriky

tuk

Postup:

  1. Porce kapra bez kůže osolíme a potřeme kašičkou z citronové šťávy a prolisovaného česneku. Dáme do chladu odležet.
  2. Po odležení porce obalíme ve směsi hrubé mouky se sladkou mletou paprikou a dobře opečeme na rozehřátém tuku.
  3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.