Kapr podle Jany z Prahy

I s kaprem se dají dělat psí kusy!

Suroviny:

4 porce kapra

3 stroužky česneku

šťáva z citronu

sůl

směs hrubé mouky a sladké mleté papriky

tuk

Postup:

  1. Porce kapra bez kůže osolíme a potřeme kašičkou z citronové šťávy a prolisovaného česneku. Dáme do chladu odležet.
  2. Po odležení porce obalíme ve směsi hrubé mouky se sladkou mletou paprikou a dobře opečeme na rozehřátém tuku.
  3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.