Kapr podle Jany z Prahy
I s kaprem se dají dělat psí kusy!
Suroviny:
4 porce kapra
3 stroužky česneku
šťáva z citronu
sůl
směs hrubé mouky a sladké mleté papriky
tuk
Postup:
- Porce kapra bez kůže osolíme a potřeme kašičkou z citronové šťávy a prolisovaného česneku. Dáme do chladu odležet.
- Po odležení porce obalíme ve směsi hrubé mouky se sladkou mletou paprikou a dobře opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka