Kapr podle Jany z Prahy
I s kaprem se dají dělat psí kusy!
Suroviny:
4 porce kapra
3 stroužky česneku
šťáva z citronu
sůl
směs hrubé mouky a sladké mleté papriky
tuk
Postup:
- Porce kapra bez kůže osolíme a potřeme kašičkou z citronové šťávy a prolisovaného česneku. Dáme do chladu odležet.
- Po odležení porce obalíme ve směsi hrubé mouky se sladkou mletou paprikou a dobře opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.