Kapr podle Jany z Prahy
I s kaprem se dají dělat psí kusy!
Suroviny:
4 porce kapra
3 stroužky česneku
šťáva z citronu
sůl
směs hrubé mouky a sladké mleté papriky
tuk
Postup:
- Porce kapra bez kůže osolíme a potřeme kašičkou z citronové šťávy a prolisovaného česneku. Dáme do chladu odležet.
- Po odležení porce obalíme ve směsi hrubé mouky se sladkou mletou paprikou a dobře opečeme na rozehřátém tuku.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.