Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
Suroviny:
300 g uzené ryby
300 g brambor
1 cibule
1-2 vařená vejce
1-2 sterilované okurky
pepř
sůl
Postup:
- Dáme vařit brambory ve slupce a po uvaření necháme vystydnout.
- Mezitím očistíme rybu od kostí i kůže a nadrobno nakrájíme.
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a všechno smícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
- Jednotlivé porce zdobíme na plátky nakrájenými vařenými vejci a nakrájenou sterilovanou okurkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka