Bramborový salát s uzenou rybou
Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.
Suroviny:
300 g uzené ryby
300 g brambor
1 cibule
1-2 vařená vejce
1-2 sterilované okurky
pepř
sůl
Postup:
- Dáme vařit brambory ve slupce a po uvaření necháme vystydnout.
- Mezitím očistíme rybu od kostí i kůže a nadrobno nakrájíme.
- Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a všechno smícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
- Jednotlivé porce zdobíme na plátky nakrájenými vařenými vejci a nakrájenou sterilovanou okurkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.