Bramborový salát s uzenou rybou

Hodí se uzenáč nebo uzená makrela, ale můžete použít i sladkovodní ryby.

Suroviny:

300 g uzené ryby

300 g brambor

1 cibule

1-2 vařená vejce

1-2 sterilované okurky

pepř

sůl

Postup:

  1. Dáme vařit brambory ve slupce a po uvaření necháme vystydnout.
  2. Mezitím očistíme rybu od kostí i kůže a nadrobno nakrájíme.
  3. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  4. Cibuli nakrájíme nadrobno a všechno smícháme, podle chuti osolíme, opepříme.
  5. Jednotlivé porce zdobíme na plátky nakrájenými vařenými vejci a nakrájenou sterilovanou okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.