Květákový salát

Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

Suroviny:

1 květák

4-5 brambor

šálek mraženého hrášku

zálivka: olej, med, hořčice

sůl

Postup:

  1. Brambory i květák zvlášť uvaříme.
  2. Necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme mražený hrášek, který jsme na sítu propláchli horkou vodou.
  3. Zálivku si umícháme z oleje, medu a hořčice, lehce vmícháme do salátu a podle chuti dosolíme.

Související

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

  • Zapečený květák

    Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

  • Zapečený květák

    Nemusí to být vždycky jen květák jako mozeček nebo řízeček!