Květákový salát

Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.

Suroviny:

1 květák

4-5 brambor

šálek mraženého hrášku

zálivka: olej, med, hořčice

sůl

Postup:

  1. Brambory i květák zvlášť uvaříme.
  2. Necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme mražený hrášek, který jsme na sítu propláchli horkou vodou.
  3. Zálivku si umícháme z oleje, medu a hořčice, lehce vmícháme do salátu a podle chuti dosolíme.

Související

  • Květák na česneku

    Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.                 

  • Zapečený květák

    Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

  • Zapečený květák

    Nemusí to být vždycky jen květák jako mozeček nebo řízeček!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.