Květákový salát
Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.
Suroviny:
1 květák
4-5 brambor
šálek mraženého hrášku
zálivka: olej, med, hořčice
sůl
Postup:
- Brambory i květák zvlášť uvaříme.
- Necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme mražený hrášek, který jsme na sítu propláchli horkou vodou.
- Zálivku si umícháme z oleje, medu a hořčice, lehce vmícháme do salátu a podle chuti dosolíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.