Květákový salát
Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.
Suroviny:
1 květák
4-5 brambor
šálek mraženého hrášku
zálivka: olej, med, hořčice
sůl
Postup:
- Brambory i květák zvlášť uvaříme.
- Necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme mražený hrášek, který jsme na sítu propláchli horkou vodou.
- Zálivku si umícháme z oleje, medu a hořčice, lehce vmícháme do salátu a podle chuti dosolíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.