Květákový salát
Vegetarián si pochutná, masojídek přidá třeba steak.
Suroviny:
1 květák
4-5 brambor
šálek mraženého hrášku
zálivka: olej, med, hořčice
sůl
Postup:
- Brambory i květák zvlášť uvaříme.
- Necháme zchladnout, nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme mražený hrášek, který jsme na sítu propláchli horkou vodou.
- Zálivku si umícháme z oleje, medu a hořčice, lehce vmícháme do salátu a podle chuti dosolíme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.