Zapečený květák
Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…
Suroviny:
1 květák
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
pepř
1-2 lžíce mléka
tuk na plech
Postup:
- Květák uvaříme v osolené vodě a rozkrájíme na menší kousky nebo na plátky o síle asi 1,5 cm.
- Z vajec, trochy mouky a strouhanky umícháme hladké těstíčko, podle chuti osolíme, můžeme i opepřit.
- Květák naklademe na pomaštěný plech a přelijeme těstíčkem.
- Dáme do předehřáté trouby na 10 minut zapéci, pak pokropíme mlékem a dalších 10 minut zapékáme.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.