Zapečený květák

Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Suroviny:

1 květák

2 vejce

hladká mouka

strouhanka

sůl

pepř

1-2 lžíce mléka

tuk na plech

Postup:

  1. Květák uvaříme v osolené vodě a rozkrájíme na menší kousky nebo na plátky o síle asi 1,5 cm.
  2. Z vajec, trochy mouky a strouhanky umícháme hladké těstíčko, podle chuti osolíme, můžeme i opepřit.
  3. Květák naklademe na pomaštěný plech a přelijeme těstíčkem.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 10 minut zapéci, pak pokropíme mlékem a dalších 10 minut zapékáme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.