Zapečený květák

Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Suroviny:

1 květák

2 vejce

hladká mouka

strouhanka

sůl

pepř

1-2 lžíce mléka

tuk na plech

Postup:

  1. Květák uvaříme v osolené vodě a rozkrájíme na menší kousky nebo na plátky o síle asi 1,5 cm.
  2. Z vajec, trochy mouky a strouhanky umícháme hladké těstíčko, podle chuti osolíme, můžeme i opepřit.
  3. Květák naklademe na pomaštěný plech a přelijeme těstíčkem.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 10 minut zapéci, pak pokropíme mlékem a dalších 10 minut zapékáme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.