Zapečený květák

Elegantní řešení pro ty, kterým se nechce pracně obalovat a smažit…

Suroviny:

1 květák

2 vejce

hladká mouka

strouhanka

sůl

pepř

1-2 lžíce mléka

tuk na plech

Postup:

  1. Květák uvaříme v osolené vodě a rozkrájíme na menší kousky nebo na plátky o síle asi 1,5 cm.
  2. Z vajec, trochy mouky a strouhanky umícháme hladké těstíčko, podle chuti osolíme, můžeme i opepřit.
  3. Květák naklademe na pomaštěný plech a přelijeme těstíčkem.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 10 minut zapéci, pak pokropíme mlékem a dalších 10 minut zapékáme.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.