Květák na česneku
Je to jednoduchý zeleninový pokrm a můžeme ho využít i jak přílohu k masu.
Suroviny:
1 květák
2-3 lžíce olivového oleje
česnek – podle chuti
sůl
pepř
Postup:
- Květák rozebereme na větší růžice a v osolené vodě uvaříme ne úplně do měkka.
- Předvařený květák rozkrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm česnek – buď nakrájený na plátky, nebo utřený. Pak přidáme nakrájený květák a mírně dodusíme do měkka. V závěru ještě podle chuti opepříme.
Související
-
Květákové řízky
Jeden z mých nejoblíbenějších receptů – je to nápad „s červenou čepičkou“. Od smaženého květáku nás většinou odradí náročné obalování a smažení, které bez fritézy n...
-
Zapečený květák
Je to volná inspirace italskou kuchyní, jen ten kečup se trochu vymyká zemi původu, ale poslouží tady dobře.
-
Květáková polévka
Květák nebo také karfiol poslouží v kuchyni jako základ řady pokrmů – od polévky po studený salát. Je zajímavý obsahem draslíku, má i vitamin C, ale taky obsahuje h...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.