Zapečený květák
Je to volná inspirace italskou kuchyní, jen ten kečup se trochu vymyká zemi původu, ale poslouží tady dobře.
Suroviny:
1 květák
100 g tvrdého sýra (česká klasika je eidam, ale zkuste do něj přimíchat trochu parmezánu nebo podobného sýra)
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce kečupu
3-4 stroužky česneku
sůl
petrželka
Postup:
1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme do poloměkka.
2. Na pekáči na oleji zpěníme plátky česneku, přidáme sekanou petrželku, narovnáme povařený květák, posypeme ho strouhaným sýrem a zakapeme kečupem a ve vyhřáté troubě upečeme.
3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.