Zapečený květák
Nemusí to být vždycky jen květák jako mozeček nebo řízeček!
Suroviny:
1 květák
150-200 g uzeného masa nebo šunky
100 g eidamu
4 rajčata
400-500 g bílého jogurtu
2 vajíčka
1 menší pórek
muškátový květ
sůl
máslo a strouhanka do pekáčku
Postup:
1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, ocedíme a rozebereme na růžičky.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
3. Do pekáčku naskládáme květákové růžičky, pokryjeme nakrájeným pórkem, nakrájeným uzeným masem a kolečky rajčat.
4. Jogurt rozšleháme s vejci, vmícháme nastrouhaný sýr, muškátový květ a přelijeme tím suroviny v pekáčku. Zapečeme, za 15-20 minut by mělo být hotovo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.