Zapečená ryba

Nemusíte spoléhat na rybářské štěstí, stačí rybí konzerva!  

Suroviny:

1 rybí konzerva ve vlastní šťávě (350-400 g)

3-4 rajčata

4-5 lžic másla

1 střední cibule

2-3 stroužky česneku

50 g strouhaného sýra

Postup:

  1. Rybu z konzervy necháme okapat z nálevu.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku a naskládáme na tento základ kousky ryby.
  3. Rybu obložíme plátky rajčat, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéci. Obvykle se strouhaným sýrem myslí eidam, ale je možná i variace s ostřejší goudou nebo slanější nivou. Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Související

  • Rybí polévka s krutony

    A s Míšovou „vychytávkou“.

  • Rybí rizoto

    Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!

  • Ryba v zelí

    Halí, belí ... nejen koně v zelí...Suroviny a postup:Půl kg bílého zelí nakrájíme na nudličky, v osolené vroucí vodě uvaříme a ne zcela ocedíme. Na pánvi rozehřejem...