Zapečená ryba
Nemusíte spoléhat na rybářské štěstí, stačí rybí konzerva!
Suroviny:
1 rybí konzerva ve vlastní šťávě (350-400 g)
3-4 rajčata
4-5 lžic másla
1 střední cibule
2-3 stroužky česneku
50 g strouhaného sýra
Postup:
- Rybu z konzervy necháme okapat z nálevu.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a plátky česneku a naskládáme na tento základ kousky ryby.
- Rybu obložíme plátky rajčat, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéci. Obvykle se strouhaným sýrem myslí eidam, ale je možná i variace s ostřejší goudou nebo slanější nivou. Podáváme třeba s bramborovou kaší.
Související
-
Ryba v zelí
Halí, belí ... nejen koně v zelí...Suroviny a postup:Půl kg bílého zelí nakrájíme na nudličky, v osolené vroucí vodě uvaříme a ne zcela ocedíme. Na pánvi rozehřejem...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.