Rybí rizoto
Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!
Suroviny:
400 g rybího filé
1 šálek rýže
1-2 šálky mražené směsi hrášek a mrkev
1 cibule
100 g sýra na strouhání – obvykle eidam
sůl
olej
Postup:
- Na sítu propláchneme rýži, zalijeme ji dvěma šálky vody, osolíme, vložíme celou oloupanou cibuli a dáme dusit.
- Mezitím částečně povolené filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a na oleji opečeme.
- Hrášek s mrkví mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
- Z udušené rýže vyndáme cibuli, vmícháme udušenou zeleninu a opečené filé, lehce promícháme a na talíři sypeme porce strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.