Rybí rizoto

Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!

Suroviny:

400 g rybího filé

1 šálek rýže

1-2 šálky mražené směsi hrášek a mrkev

1 cibule

100 g sýra na strouhání – obvykle eidam

sůl

olej

Postup:

  1. Na sítu propláchneme rýži, zalijeme ji dvěma šálky vody, osolíme, vložíme celou oloupanou cibuli a dáme dusit.
  2. Mezitím částečně povolené filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a na oleji opečeme.
  3. Hrášek s mrkví mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
  4. Z udušené rýže vyndáme cibuli, vmícháme udušenou zeleninu a opečené filé, lehce promícháme a na talíři sypeme porce strouhaným sýrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.