Rybí rizoto
Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!
Suroviny:
400 g rybího filé
1 šálek rýže
1-2 šálky mražené směsi hrášek a mrkev
1 cibule
100 g sýra na strouhání – obvykle eidam
sůl
olej
Postup:
- Na sítu propláchneme rýži, zalijeme ji dvěma šálky vody, osolíme, vložíme celou oloupanou cibuli a dáme dusit.
- Mezitím částečně povolené filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a na oleji opečeme.
- Hrášek s mrkví mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
- Z udušené rýže vyndáme cibuli, vmícháme udušenou zeleninu a opečené filé, lehce promícháme a na talíři sypeme porce strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.