Rybí rizoto

Přidejte si ryby do jídelníčku, vaše zdraví vám bude vděčné!

Suroviny:

400 g rybího filé

1 šálek rýže

1-2 šálky mražené směsi hrášek a mrkev

1 cibule

100 g sýra na strouhání – obvykle eidam

sůl

olej

Postup:

  1. Na sítu propláchneme rýži, zalijeme ji dvěma šálky vody, osolíme, vložíme celou oloupanou cibuli a dáme dusit.
  2. Mezitím částečně povolené filé nakrájíme na malé kousky, osolíme a na oleji opečeme.
  3. Hrášek s mrkví mírně podlijeme, osolíme a udusíme.
  4. Z udušené rýže vyndáme cibuli, vmícháme udušenou zeleninu a opečené filé, lehce promícháme a na talíři sypeme porce strouhaným sýrem.