Ryba v zelí
Halí, belí ... nejen koně v zelí...Suroviny a postup:Půl kg bílého zelí nakrájíme na nudličky, v osolené vroucí vodě uvaříme a ne zcela ocedíme. Na pánvi rozehřejeme 5 lžic olivového oleje, opražíme v něm 2 lžíce hladké mouky, okořeníme sladkou mletou paprikou, opepříme, osolíme a vmícháme do uvařeného zelí. Přidáme 1 bobkový list, uvedeme do varu, naskládáme na zelí porce ryby (pangas, ale zkuste i kapra) a 15-20 minut zvolna dusíme, (hlídáme tekutinu, aby se to nepřipálilo), v závěru zalijeme kelímkem (180 ml) kysané smetany a necháme přejít var.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.