Plněné smažené žampiony

Než vypukne ta správná houbařská sezóna.

Suroviny:

žampiony

vejce do náplně i na obalování

cibule

hladká mouka

strouhanka

sůl

mletý pepř

tuk na smažení

Postup:

  1. Žampiony očistíme a vylomíme jim nožičky, které nakrájíme.
  2. Na troše tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky žampionů, podusíme a nakonec přidáme vajíčka, podle chuti osolíme, opepříme a uděláme smaženici – náplň.
  3. Kloboučky žampionů naplníme vaječnou směsí, opatrně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance a ve vyšší vrstvě tuku smažíme. Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Související