Těstoviny se žampiony
S těstovinami v kuchyni nezabloudíte...
Suroviny:
4 porce těstovin – tvary podle libosti
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 krabička pasírovaných rajčat
1 sklenička sterilovaných žampionů
1 kostka slepičího bujónu
3 lžíce oleje + 1 lžička
provensálské koření – směs bylinek (obvykle bazalka, tymián, rozmarýn, ale může být i saturejka, majoránka nebo dobromysl)
sůl
150 g sýra typu istanbul, balkán
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, promícháme a zalijeme pasírovanými rajčaty, přidáme scezené žampiony, bujónovou kostku a zalijeme sklenkou vody.
- Dusíme 15-20 minut, občas promícháme, mezitím dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody se lžičkou oleje.
- Na talíř dáme porci uvařených těstovin, doprostřed navrstvíme žampiony v rajčatové omáčce a posypeme strouhaným sýrem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.