Těstoviny s houbami

Letošní houbařská sezóna se vydařila, tak toho využijte!

Suroviny:

těstoviny

čerstvé houby

vejce

cibule

sůl

pepř

trochu tuku

trochu mléka

Postup:

  1. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme očištěné nakrájené houby a podusíme. Podle potřeby malinko podléváme.
  2. Mezitím dáme vařit do osolené vody těstoviny.
  3. Houby v závěru dušení osolíme, opepříme a vmícháme do ocezených uvařených těstovin.
  4. Do dobře vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy urovnáme těstoviny s houbami a zalijeme vejci, rozkvedlanými s trochou mléka a dáme zapéci do předehřáté trouby.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.