Těstoviny se sýrovou omáčkou

Špagety? Makaróny? Vřetena? Kolínka? Zvolte si, co chcete!

Suroviny:

2 porce těstovin

200 g taveného smetanového sýra

100 ml smetany na vaření

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce oleje

sůl, případně muškátový oříšek

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě – al dente, nerozvařit!
  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce také zpěníme.
  3. Zalijeme smetanou, přidáme tavené sýry a za stálého míchání je rozpustíme. Můžeme okořenit špetkou strouhaného muškátového oříšku.
  4. Do horkých těstovin vmícháme omáčku, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme třeba rajčaty a zelenou petrželkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.