Těstoviny se sýrovou omáčkou
Špagety? Makaróny? Vřetena? Kolínka? Zvolte si, co chcete!
Suroviny:
2 porce těstovin
200 g taveného smetanového sýra
100 ml smetany na vaření
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
sůl, případně muškátový oříšek
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě – al dente, nerozvařit!
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek nakrájený na plátky a krátce také zpěníme.
- Zalijeme smetanou, přidáme tavené sýry a za stálého míchání je rozpustíme. Můžeme okořenit špetkou strouhaného muškátového oříšku.
- Do horkých těstovin vmícháme omáčku, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme třeba rajčaty a zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.