Sýrové těstoviny
Dobrý kříženec italských zapečených těstovin a českých šunkofleků.
Suroviny:
350 g sýra cihla
250 g špekáčků nebo párků
2 dl mléka
2 lžíce másla
1 cibule
1 zelená paprika
4 hrnky uvařených těstovin (kolínka, vrtule…)
Postup:
- Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku.
- Přidáme nakrájenou uzeninu, promícháme a oheň stáhneme na minimum. Přidáme nadrobno nakrájený sýr, vlijeme mléko a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Měla by vzniknout hustá omáčka.
- Do omáčky vmícháme uvařené těstoviny, aby se v ní pěkně obalily.
- Pekáček vymažeme druhou lžicí másla, vložíme připravené těstoviny a asi 25-30 minut zapékáme. Podáváme horké.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.