Rychlé těstoviny
Vzpomínka na studentské vaření.
Suroviny:
1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě
3 lžíce kečupu
1 kelímek smetany (buď na vaření, nebo tučnější šlehačky)
strouhaný sýr
sůl
citronová šťáva
uvařené těstoviny pro dvě osoby
Postup:
- Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
- Na pánvi rozpečeme nakrájené maso z konzervy a pak kousky masa vyndáme.
- Ke zbylému tuku a šťávě dáme kečup, zalijeme smetanou, povaříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou. Vrátíme maso, necháme ho prohřát.
- Do masové směsi vmícháme uvařené těstoviny a strouhaný sýr, promícháme a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.