Rychlé těstoviny

Vzpomínka na studentské vaření.   

Suroviny: 

1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě

3 lžíce kečupu

1 kelímek smetany (buď na vaření, nebo tučnější šlehačky)

strouhaný sýr

sůl

citronová šťáva

 uvařené těstoviny pro dvě osoby

Postup:

  1. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
  2. Na pánvi rozpečeme nakrájené maso z konzervy a pak kousky masa vyndáme.
  3. Ke zbylému tuku a šťávě dáme kečup, zalijeme smetanou, povaříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou. Vrátíme maso, necháme ho prohřát.
  4. Do masové směsi vmícháme uvařené těstoviny a strouhaný sýr, promícháme a podáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.