Salát z avokáda s vejci

Avokádo je malý zázrak – dodává našemu tělu spoustu užitečných látek – vitamíny, hořčík, draslík, vlákninu, zdravý tuk...

Ingredience
  • 1 avokádo
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo majonézy
  • 1 lžička hořčice dijonské
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce drobně krájené cibule
  • kapary
  • cherry rajčátka

Postup:

  1. Avokádo podélně prokrojíme až k pecce, pootočíme v dlaních a rozevřeme, vyjmeme pecku.
  2. Lžicí vydlabeme dužinu, rozmačkáme ji, přidáme nakrájenou cibuli, smetanu, hořčici, sůl, pepř a promícháme.
  3. Na talířku zdobíme plátky vařeného vejce, přidáme kapary a cherry rajčátka, podáváme s plátkem chleba nebo s jiným pečivem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.