Avokádové toasty
Zdravý tuk, spousta živin a vlákniny – to je avokádo.
- 1 avokádo
- 1 velká lžíce mascarpone
- 1-2 stroužky česneku
- nahrubo rozmixovaná dýňová semínka
- půl malé cibule
- sůl
- toasty
- cherry rajčátka
Postup:
- Omyté avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme obsah do misky.
- Vidličkou avokádo rozmělníme, vmícháme mascarpone, semínka, utřený česnek a drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti dosolíme.
- Mažeme na nasucho opečené toasty, zdobíme cherry rajčátky.
Související
-
Avokádo s tyčinkami surimi
Avokádo dělá čest jménu svého stromu – hruškovec přelahodný. Navíc má vysoký obsah zdravých rostlinných tuků.
-
Avokádo je uznávanou superpotravinou. V některých zemích mu říkají aligátorská hruška
Avokádo je bohaté na živiny. Obsahuje i celkem hodně tuku, takže má dost kalorií. Když si ho ale rozdělíte na třetiny a každý den sníte jen jednu, rozhodně neztloustnete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.