Špecle po bulharsku
Zajímavý kříženec tyrolské a balkánské kuchyně.
Ingredience
- 4 porce špeclí (nebo jiných těstovin)
- 150-200 g anglické slaniny
- 2 papriky (žluté nebo zelené)
- 4 rajčata
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 150-200 g balkánského sýra
- sůl
- pažitka
Postup:
- Špecle uvaříme v osolené vodě.
- Na troše oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, znovu osmahneme a pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby přidáme 1-2 lžíce vody.
- Uvařené špecle scedíme, vmícháme do nich připravenou směs a na talíři sypeme sýrem a pažitkou.
Související
-
Špecle Carbonara
Špecle podle uhlířky – původní recept obsahuje špagety nebo bucatini, ale my přejdeme za špeclemi hranice do jižního Tyrolska.
-
Špecle s rajčaty a sýrem
Špecle pocházejí z jihorakouské, jihoněmecké a švýcarské kuchyně, ale znají je i v Maďarsku a neztratí se ani v té české kuchyni…
-
Kuře na česneku se špeclemi
Špecle to k nám z bavorské kuchyně nemají daleko a těmto „malým vrabcům“ se na českém stole pěkně daří…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka